Beurs EnergieZuinig Wonen

24 februari 2016

Beurs EnergieZuinig Wonen 2016 afgelast

Tot onze spijt hebben we het besluit moeten nemen om deze eerste editie, gepland op 2&3 april 2016, te annuleren. Beurs Energiezuinig Wonen 2016 gaat niet door.

Reden hiervoor is dat er op dit moment onvoldoende diversiteit en volume op de beursvloer kan worden gegarandeerd om een kwalitatief hoogstaande beurs te organiseren. Enkele sectoren zouden goed vertegenwoordigd zijn, terwijl andere relevante sectoren te weinig aanwezig konden zijn om de branche goed te kunnen vertegenwoordigen. Dit zou leiden tot een minder aantrekkelijke beurs voor zowel bezoekers als standhouders.

Bovendien bleek het niet haalbaar om een informatieplein (met demo-woning) te faciliteren.

Reden van deze minimale belangstelling is de moeilijke marktsituatie voor bedrijven en merken binnen enkele sectoren.

Drie ontwikkelingen vielen ons hier met name op:
 • Bedrijven zien zich genoodzaakt alle energie te steken in het overleven van de koude sanering in hun sector (te veel aanbod, waardoor hun producten en diensten verkocht worden tegen ongezond lage marges).
 • Er zijn significante regionale subsidies aangekondigd en men wil afwachten in welke regio's deze "gaan vallen". Zo is er ook een druk op de aanvraag rond de SDE subsidies, die zou samenvallen met de beurs.
 • In de sector grondwarmte is de overheid begonnen met handhaving van de certificering om nieuwe regelgeving geïntroduceerd te krijgen. Dit zorgde voor grote onzekerheid op welke manier men in deze sector nog actief kon zijn.
Naar verwachting leiden bovenstaande ontwikkelingen tot een meer volwassen en evenwichtige markt. Bovendien lijkt er in 2017 aanzienlijk meer publiek geld beschikbaar te komen om de Nederlandse achterstand in het verduurzamen van het eigen huizenbezit t.o.v. onze buurlanden te verkleinen.

Opvallende ontwikkelingen in 2015 die wèl grond bieden voor een beurs op het vlak van EnergieZuinig wonen:
 • Urgenda heeft met succes via de rechter de Nederlandse overheid aangespoord om meer haast te maken met het terugdringen van de negatieve klimaateffecten.
 • De uitvoering van het Energieakkoord 2013 loopt steeds verder uit de pas.
 • Regionale overheden hebben haar duurzaamheidsdoelstellingen qua woningbouw flink aangescherpt.
 • Nederland heeft zich in Parijs akkoord verklaard met het wereldwijde klimaatakkoord om de opwarming en dus de CO2 uitstoot te beperken.
Kortom er gebeurt ontzettend veel en deze beurs kan hierin een goede aanvullende rol spelen.

Inspiratieafbeelding demo-huis

Hoe nu verder met Beurs EnergieZuinig Wonen?

De organisatie gaat de mogelijkheden voor 2017 opnieuw onderzoeken. Belangrijk onderdeel in het nieuwe plan wordt de betrokkenheid van de (lokale) overheden. Dit is essentieel om het informatieplein met demo-woning, publieke informatie en ervaringsambassadeurs te kunnen realiseren.

De bedrijven die een stand hadden geboekt voor editie 2016, hebben unaniem aangegeven uit te kijken naar editie 2017. De beurs bood hen de mogelijkheid zich op- een duurzame manier voor een duurzaam denkende doelgroep van beslissers -zowel eigenaren, architecten als adviseurs- te positioneren. Zij zien de enorme potentie die in deze markt van opdrachtgevers zit. Wij hopen dat u volgend jaar met uw bedrijf tot deze groep behoort.

Via de nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte. Rest ons om onze hoofdmediapartners en ambassadeurs hartelijk te bedanken voor hun vertrouwen en inzet. Allen hebben aangegeven betrokken te willen blijven bij de plannen voor 2017.

Wij wensen u goede zaken toe en hopen u spoedig te mogen benaderen met beter nieuws.

Met duurzame groet,
Namens organisatie Beurs EnergieZuinig Wonen,


Joos Lambrechtsen
Initiatiefnemer


Op de Beurs EnergieZuinig Wonen zijn er voor veel organisaties grote kansen.

Zorg dat uw organisatie/merk aanwezig is op deze nieuwe, jaarlijkse consumentenbeurs. U ontmoet daar de opdrachtgevens en architecten en adviseurs van de verduurzaming aan woonhuizen. Uw potentiëe klanten. Vergroot uw naamsbekendheid in de markt, verbind uw opdrachtgevers die kiezen voor uw producten en de bij u aangesloten installateurs, lanceer nieuwe producten of diensten.

Wilt u op de hoogte blijven van de plannen voor 2017?
Meld u aan voor de "nieuwsbrief exposant"

Hoofdmediapartners editie 2016
 • logo Telegraaf
 • logo Metro
Geïnitieerd door:
 • logo Agnus Monti B.V.
Ambassadeurs editie 2016
 • logo Duurzame Huizen Route
 • logo Huis vol energie
 • logo Sterkin
 • logo Switch2Solar
 • logo Zonnekeur
 • logo Urgenda
 • logo Holland Solar
 • ODE Decentraal
Meld u nu aan voor de
nieuwsbrief en ontvang
10% korting! *)